Торта с диня без печене

Торта с диня без печене

Необходими продукти:

 - За основата:

• 250 гр. маслени бисквити
• 200 гр. масло
• Зелена хранителна боя

 - За плънката:

• 200 гр. маскарпоне
• 200 гр. кисело мляко
• Сок от лимон
• 2 ч. л. ванилов екстракт
• 70 гр. пудра захар
• 250 гр. бита сметана
• Желатин или агар-агар 

 - За топинга:

• 300 гр. диня
• Червена глазура за торта (или желатин или агар-агар)
• Шоколадови капки

 

Начин на приготвяне:

Смелете маслените бисквити. Разтопете маслото и го смесете със зелена хранителна бов.

Смесете оцветеното масло с бисквитените трохи и го разпределете с лек натиск в силиконовата формата за киш Coox (26 см) така, че да покрива дъното и стените. Оставете го в хладилника да се охлади.

Смесете в купа маскарпонето, киселото мляко, сокът от лимон, екстракта от ванилия и пудрата захар.

В отделен съд разбийте сметаната до твърд сняг. След това внимателно разбъркайте сметаната в сместа с маскарпоне и добавете готовия желатин или агар-агар.

Разпределете готовия крем върху охладената основа. Сложете в хладилника за около 30 минути!

Изцедете сок от около 300 гр. диня (алтернативно можете да я пюрирате и прецедите).

Оставете сместа да заври с малко ванилов екстракт и червена глазура (или желатин или агар-агар).

След това динената глазура се изсипва върху студената торта и се оставя в хладилник, докато стегне всичко хубаво (поне 3 часа в хладилник). Украсете с шоколадови капки върху тортата!

Related Products