Печено сирене със смокини и шам фъстък

Печено сирене със смокини и шам фъстък

Необходими продукти:

200 гр. овче сирене (бучка)
4-5 бр. твърди смокини нарязани
3 с. л. орехово масло
2 стръка прясна мащерка
60 гр. натрошен шам фъстък

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°С. Намажете CHEESE BAKER със супена лъжица орехово масло. Сложете сиренето във формата и го намажете с останалото масло. Подредете смокиновите четвъртинки около сиренето, поръсете с натрошен шам фъстък и отгоре сложете накъсан стрък мащерка. Затворете с капака и слжете във фурната за 10-12 мин., докато сиренето започне да омеква. Прибавете и втория стрък мащерка и сервирайте.

Поднесете с пресен или препечен хляб. 

Добър апетит!

Печено сирене със смокини и шам фъстък

Related Products