Крем Брюле

Крем Брюле

Необходими продукти:

200 гр. захар
250 мл. пълномаслено прясно мляко
750 мл. сметана (36 - 40 %)
8 бр. жълтъци
1/2 ч. л. ванилова есенция
100 гр. кафява захар

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 90 градуса. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят (препоръчително е да използвате миксер). Прясното мляко се смесва със сметаната и се загрява на слаб котлон, след което се прецежда бавно върху разбитите жълтъци. Сместа се разбърква добре, добавя се ванилията и се разпределя в купички за крем брюле.
Кремът се пече на водна баня на 180°С до готовност (докато стегне).
След като се охладят достатъчно, купичките с готов крем се поставят за няколко часа в хладилник (най-добре цяла нощ). Непосредствено преди сервиране, върху крема се поръсва кафява захар, която карамелизира с помощта на горелка.

Крем Брюле



Related Products