Безглутенов хляб

Безглутенов хляб

Необходими продукти:

400 гр. оризово брашно
200 мл. царевично брашно
100 гр. кестеново брашно
100 гр. брашно от гуар
15 гр. (1 с. л.) суха мая
2 с. л. олио
200 мл. топла вода
15 гр. (1 с. л.) сол

Начин на приготвяне:

Загрейте водата до 40°С. Смесете брашното, солта и сухата мая в купа. Добавете топлата вода  омесете всичко за около 5 мин., докато се получи гладко тесто. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса за 40 мин. на стайна температура. и далеч от течение. След като втаса, отново омесете тестото и оформете в желаната форма. Поръсете основата на "BREAD LOAF BAKER" с брашно и поставете тестото вътре. Покрийте с капака и оставете да втаса още 50 мин. на стайна температура. Намажете тестото /хляба/ с малко вода. печете в предварително загрята до 230°С фурна за около 45 мин. махете капака, оставете да се охлади за около 5-10 мин. и извадете от формата. 

Безглутенов хляб

Related Products