Швейцарско фондю

Швейцарско фондю

Необходими продукти:

400 гр. сирене Vacherin Fribourgeois
400 гр. сирене Swiss Gruyere
400 гр. сирене Appenzeller
750 мл. сухо бяло вино
2 скилидки чесън
50 мл. кирш (черешова ракия)
5 гр. царевично брашно
щипка индийско орехче
щипка смлян черен пипер
4 бр. френски багети

 

Начин на приготвяне:

Обтрийте вътрешността на съда на фондюто със скилидките чесън, а след това ги нарежете на дребно и ги оставете вътре. 
Налейте бялото вино и го загрейте, докато започне да къкри. 
Настържете трите сирена и и ги прибавете към виното, като бъркате непрекъснато. След като се разстопят напълно, ги оставете да покъкрят няколко минути.
В купа смесете цервичното брашно и кирша и ги добавете към фондюто, за да се сгъсти. Прибавете индийското орехче и черния пипер и разбъркайте добре. 
Нарежете хляба на големи кубчета. Запалете горелката и поставете фондюто върху стойката. Потопете кубчетата хляб във фондюто.

Добър апетит!



Related Products