Необходими продукти:
400 гр. сирене Vacherin Fribourgeois
400 гр. сирене Swiss Gruyere
400 гр. сирене Appenzeller
750 мл. сухо бяло вино
2 скилидки чесън
50 мл. кирш (черешова ракия)
5 гр. царевично брашно
щипка индийско орехче
щипка смлян черен пипер
4 бр. френски багети
Начин на приготвяне:
Обтрийте вътрешността на съда на фондюто със скилидките чесън, а след това ги нарежете на дребно и ги оставете вътре.
Налейте бялото вино и го загрейте, докато започне да къкри.
Настържете трите сирена и и ги прибавете към виното, като бъркате непрекъснато. След като се разстопят напълно, ги оставете да покъкрят няколко минути.
В купа смесете цервичното брашно и кирша и ги добавете към фондюто, за да се сгъсти. Прибавете индийското орехче и черния пипер и разбъркайте добре.
Нарежете хляба на големи кубчета. Запалете горелката и поставете фондюто върху стойката. Потопете кубчетата хляб във фондюто.
Добър апетит!
Категории
Monthly Archive
Тагове