Сладоледен терин

Сладоледен терин

Необходими продукти:
300 гр. сладолед с вкус на кафе
300 гр. ванилов сладолед
1 супена лъжица растително масло, за тигана
300 гр. черен шоколад, нарязан на едро
50 гр. кокосово масло

Начин на приготвяне:
Оставете сладоледите на стайна температура за няколко минути, за да омекнат леко. Намажете 1,2-литрова форма за терин с олио и покрийте със стреч фолио. Сложете 250 гр. черен шоколад и кокосовото масло в малка топлоустойчива купа в съд с кипяща вода. Разбъркайте, за да се разтопи, след което оставете настрана, за да се охлади.
Изсипете с лъжица половината сладолед с вкус на кафе на дъното на формата и изравнете повърхността. Работете бързо, разпределете върху него една четвърт от шоколадовия сос, след това половината ванилов сладолед и още една четвърт от шоколадовия сос. Повторете с останалия шоколадов сос и сладоледи, като завършите със слой шоколадов сос. Покрийте хлабаво със стреч фолио и замразете за поне 2 часа или в идеалния случай за една нощ.
Разтопете останалите 50 г шоколад в топлоустойчива купа в съд с кипяща вода. Извадете терина от формата и го обърнете в чиния. Полейте с разтопения шоколад. Нарежете на дебели филийки за сервиране.



Related Products