Рибен терин

Рибен терин

Необходими продукти:

• 600 гр. филе от сьомга
• 250 гр. сметана
• 1/2 връзка копър
• 250 гр. филе от треска
• 150 гр. спанак
• 1 супена лъжица масло
• Сол
• Черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете рибните филета и ги поставете в отделни купички във фризера за около 30 минути.

Измийте и почистете спанака. Загрейте маслото в тенджера и добавете спанака, докато се бланшира.

Покрийте тенджерата и гответе спанака до готовност. Оставете да изстине и пюрирайте в блендер. След това оставете настрана.

Измийте, изцедете и нарежете на ситно копъра.

Посолете треската и я пасирайте внимателно.

Добавете около 200 гр. сметана и продължете да пасирате. Овкусете сместа със сол и черен пипер и добавете копъра. Смесете всичко и го поставете в WUNDERFORM.

Отгоре се разпределя спаначената смес.

Сега е време за сьомгата. Посолете добре, добавете останалата сметана и се пюрирайте. Подправете с черен пипер и разпределете върху спаначената смес.

Покрийте WONDERFORM с алуминиево фолио и го поставете в гореща във фурната на водна баня.

Печете на 160 градуса за около 35 до 45 минути.

Оставете да изстине и махнете фолиото. 

Related Products