Необходими продукти:
• 600 гр. филе от сьомга
• 250 гр. сметана
• 1/2 връзка копър
• 250 гр. филе от треска
• 150 гр. спанак
• 1 супена лъжица масло
• Сол
• Черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете рибните филета и ги поставете в отделни купички във фризера за около 30 минути.
Измийте и почистете спанака. Загрейте маслото в тенджера и добавете спанака, докато се бланшира.
Покрийте тенджерата и гответе спанака до готовност. Оставете да изстине и пюрирайте в блендер. След това оставете настрана.
Измийте, изцедете и нарежете на ситно копъра.
Посолете треската и я пасирайте внимателно.
Добавете около 200 гр. сметана и продължете да пасирате. Овкусете сместа със сол и черен пипер и добавете копъра. Смесете всичко и го поставете в WUNDERFORM.
Отгоре се разпределя спаначената смес.
Сега е време за сьомгата. Посолете добре, добавете останалата сметана и се пюрирайте. Подправете с черен пипер и разпределете върху спаначената смес.
Покрийте WONDERFORM с алуминиево фолио и го поставете в гореща във фурната на водна баня.
Печете на 160 градуса за около 35 до 45 минути.
Оставете да изстине и махнете фолиото.
Категории
Monthly Archive
Тагове