Класически киш Лотарингия

Класически киш Лотарингия

Необходими продукти:

 - За основата:

• 125 гр. масло, студено
• 250 гр. пшенично брашно
• 1 щипка захар
• 1 яйце

 - За плънката:

• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 150 гр. бекон на кубчета
• 250 мл сметана
• 4 яйца
• 100 гр. планинско сирене (напр. грюер)
• Сол пипер
• 1 щипка индийско орехче

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за тестото и оформете на топка. След това го завийте в стреч фолио и оставете в хладилник за около 30-40 минути.

След това го разточете, сложете го във форма за киш и го притиснете плътно по стените на формата. Поставете в хладилника за още 15 минути.

почистете лука и праза и ги нарежете на ситно.

Загрейте тиган и запържете бекона. Добавете лука и също задушете. Свалете от огъня и оставете настрана.

Смесете в купа сметаната заедно с яйцата. Добавете бекона, лука и праза и настържете сиренето.

Разбъркайте всичко добре и овкусете със сол, черен пипер и малко настъргано индийско орехче.

Загрейте фурната на 180°С. Извадете тестото за киш от хладилника и леко набодете основата на няколко места с вилица.

Изсипете плънката във формата за киш и разпределете равномерно. Изпечете киш Лотарингия за около 35 минути.

Извадете от фурната, оставете да изстине, махнете силиконовия ринг и се насладете.

Related Products