Най-добрият начин да организирате хладилника си (и как да го поддържате организиран)

Най-добрият начин да организирате хладилника си (и как да го поддържате организиран)

Виждали ли сте всички онези преобразявания на хладилници в Instagram и сте се чудили как можете да получите подобен ред и във Вашия? С малко организация можете да гарантирате, че нищо няма да бъде пренебрегнато и оставено да се развали – и е лесно да откриете любимата си подправка, без да изваждате всичко от хладилника.

Следвайте тези съвети за съхранение в хладилника, за да направите всичко във Вашия хладилник по-лесно за намиране - след това разгледайте някои ключови продукти за организиране на хладилника, за да подобрите естетиката си.

Сортирайте и подредете храната си.

Извадете всичко от хладилника си и изхвърлете всички изсъхнали продукти, остатъци на повече от няколко дни и храни с изтекъл срок на годност.

Сортирайте всичко, което ви е останало в категории – деликатеси, млечни продукти, продукти и сосове и подправки, за да започнете.

Почистете добре хладилника си.

Измийте рафтовете и кошниците с препарат за съдове и гореща вода и помислете за изплакване с вода и капачка белина.

Организирайте по зони.

Поставете продуктите, към които посягате най-често (или искате да посягате по-често), лесно достъпни и на нивото на очите. Горещ съвет: Поставете по-здравословни храни отпред и в центъра, така че да е по-вероятно Вие и Вашето семейство да ги вземете.

Поставете рафтовете си.

Може да решите да премахнете някои от рафтовете, ако се окажете с голям брой високи съдове или кутии за съхранение, които трябва да се съхраняват.

Намерете правилните продукти за организиране на хладилника.

COOK&HOME препоръчва да използвате прозрачни контейнери и кутии за съхранение, за да можете лесно да видите остатъците от снощи или предварително подготвените съставки за вечерята тази вечер.

Кутиите и пликовете за вакуумиране могат да помогнат за удължаване на живота на нетрайни продукти като пресни плодове и зеленчуци. Не забравяйте за някои нетрадиционни елементи на хладилника, като контейнер за съхранение на зелени подправки.

Съхранение на храна в кутии

Независимо дали съхранявате остатъците от снощи или нарязаните на кубчета съставки за храна за една седмица, изборът на прозрачни контейнери ви позволява да видите какво има вътре (и да се уверите, че всяка част от остатъците ще бъде използвана!). Контейнерите с еднакви размери или от една серия, които могат да се подреждат, придават на Вашия хладилник по-спретнат вид.

Кутии за храна

Помогнете на малотрайните продукти да издържат по-дълго с вакуумни контейнери и пликове за съхранение, които предлагат съхранение в ниско кислородна среда.

Кутии за вакуумиране

Приберете зелените подправки в специални контейнери и канистери за зелени подправки. Така ще удължите срока им на годност.

Контейнер за подправки

Дръжте маслото отделно от останалите неща, като използвате специална кутия за масло, с която после можете да го поднесете на масата.

Кутии за масло

 

 

 

 

 

Related Products