Продукти:
Гъши дроб – 500 гр.
Сол – 7 гр.
Захар – 5 гр.
Черен пипер – 1 гр. (по възможност прясно смлян)
По желание – 1 гр. Индийско орехче и 1 супена лъжица Арманяк
Начин на приготвяне:
Подправете гъшия дроб с всички и го увийте в хартия за печене. След това го поставете в торбичка за вакуумиране FOSA Malaga, р-р M, вакуумирайте го и го оставете в хладилника за 1 нощ.
След една нощ махнете хартията за печене и поставете гъшия дроб в терин. Поставете термометър за печене в дроба. Сложете терина в съд с топла вода и го поставете във фурната, която трябва да е на 90°С. Най-добри вкус и текстура ще получите, когато температурата в гъшия дроб достигне 60°С.
Добър апетит!
Категории
Monthly Archive
Тагове