Ябълкови цветчета

Ябълкови цветчета

Необходими продукти:

• Бутер тесто - 1 пак
• Ябълки - 2-3 бр.
• Лимон
• Ябълково пюре или конфитюр
• Канела и захар
• Пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Разполовете ябълките, отстранете сърцевината и ги нарежете на много тънки филийки. След това ги сложете в купа с вода и лимонов сок. Това запазва ябълките хубави и свежи и ги предпазва от покафеняване.

Разстелете бутер тестото и с нож за пица го нарежете на 6 ленти по късата страна. Намажете обилно всяка лента с пюрето от ябълка и поръсете с канела и захар. 

Поставете около 5-6 резена ябълка в горния край на всяка лента, така че да са леко над тестото. Ябълките ще се превърнат в зашеметяващите листенца на нашите ябълкови цветчета.

Сгънете долната половина на лентата нагоре и я натиснете леко. Сега навийте лентата по късата страна. Създадохте първата си ябълкова роза. Повторете процеса с останалите ленти, докато се запълнят всичките 12 чашки на формата за мъфини. 

Загрейте фурната на 200°С (фурна с вентилатор: 180°С). Поставете артистичните ябълкови розички във фурната и ги оставете да се пекат до златисто кафяво, около 30-35 минути. Ако ръбовете на ябълковите резени започнат да потъмняват, можете да покриете формата с малко алуминиево фолио за последните няколко минути. 

След изпичане оставете ябълковите цветчета да изстинат. Преди да ги сервирате, ги поръсете с щипка пудра захар. Това придава финален щрих и ги прави да изглеждат като малки произведения на изкуството.

ябълкови цветя

Related Products