KYOCERA Нож на майстора “FUJI“ - бяло острие - 17 см.

KYOCERA Нож на майстора “FUJI“ - бяло острие - 17 см.

KYOCERA Нож за готвене BIO - бяло острие/черна дръжка - 14 см.

KYOCERA Нож за готвене BIO - бяло острие/черна дръжка - 14 см.

Нож за тесто EMILE HENRY BAKER'S BLADE

EMILE HENRY Нож за тесто BAKER'S BLADE

KYOCERA Нож на майстора “FUJI“ - бяло острие - 17 см.

169,00 лв.

Дължина: 17 см
Материал: цирконий / керамика
Цвят на острието: бяло
Цвят на дръжката: черен
Производител: KYOCERA / Япония

Наличност: Изчерпано количество
SKU
Kyocera FJ-170 WH
  • Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.

    В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.

    Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.

    С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

    Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.

    Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват в съдомиялни машини.

    Различията между остриетата от бяла и черна керамика: Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" (hot isostatic press), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.

    ВНИМАНИЕ: Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.

     - При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;

     - Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костилки или твърди семена;

     - Не режете кокали и храни с кокали и кости;

     - Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;

     - Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;

     - Не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°;

     - Не използвайте ножовете, за да намачквате или изстисквате скилидки чесън и други подобни храни;

     - Когато разрязвате храна не използвайте ножа, за да отделите отрязаното парче;

Повече информация
SKU Kyocera FJ-170 WH
Цвят Бял/дърво
Тегло 0.228000
Марка kyocera
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация

Все още няма свързани статии