Нов атрактивен комплект, който съдържа:
• Kyocera Ренде с регулиране за шайби и филийки - черно (CSN-202-BK)
− Позиция 1: 0,5 мм
− Позиция 2: 1,3 мм
− Позиция 3: 2,0 мм
− Позиция 4: 3,0 мм
• Kyocera Ренде за жулиени - червено (CSN-182-NRD)
• Kyocera Ренде зелено за сирена
• Кутия за съхранение от две части (600 мл.)
• Шапка предпазител с резци
Производител: KYOCERA /Япония
Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.
В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.
Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.
С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.
Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.
Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват в съдомиялни машини.
Различията между остриетата от бяла и черна керамика: Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" (hot isostatic press), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.
ВНИМАНИЕ: Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.
- При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;
- Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костилки или твърди семена;
- Не режете кокали и храни с кокали и кости;
- Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;
- Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;
- Не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°;
- Не използвайте ножовете, за да намачквате или изстисквате скилидки чесън и други подобни храни;
- Когато разрязвате храна не използвайте ножа, за да отделите отрязаното парче;
SKU | Kyocera CSN - 550 EXP |
---|---|
Цвят | Различни цветове |
Тегло | 0.660000 |
Марка | kyocera |