Nerthus Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

Nerthus Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

Nerthus Сет за сирена с каменна плоча

Nerthus Сет за сирена с каменна плоча

Nerthus Кухненска везна

Nerthus Кухненска везна

Nerthus Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

22,00 лв.

Размери на опаковката: 11.6 см. х 5 см х 6 см.
Тегло: 0,110 кг.
Цвят: черен
Материал: Пластмаса, керамика, карбид
Дискове: карбиден и керамичен
Фиксиран ъгъл на заточване
Марка: Nerthus, Испания

Наличност: Наличен
SKU
VB FIH 013

Много любители и ценители на ножовете подхождат почти фанатично към въпроса със заточването. Но как да преценим, че ножът е затъпен и се нуждае от заточване? Когато ножът осезателно започне да реже по-трудно, той вече е доста затъпен.

Заточването е процес, при който се отнема метал от острието до формирането на нов режещ ръб. Заточването е два вида – грубо и фино. Финото заточване се извършва много по-често от грубото.

Най-трудното при заточване на острието е спазването на правилния ъгъл.

Ето защо Nerthus създаде двойно точило с предварително зададен ъгъл за заточване на кухненски ножове. Точилото е оборудвано с две двойки заточващи дискове, образуващи по между си идеален ъгъл за заточване на кухненски ножове – карбидни (за грубо заточване) и керамични (за фино заточване), и вакуумна поставка, която задържа точилото стабилно и прави използването му лесно и безопасно.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За да използвате вакуумната поставка – повдигнете нагоре езичето, поставете точилото на равна и гладка повърхност и върнете езичето в изходна позиция. Образува се вакуум, който прави точилото стабилно. Въпреки това, с цел безопасност, Ви съветваме да държите точилото здраво с една ръка.

В зависимост от състоянието на острието, ще е необходимо да заточите ножа само на керамичните или и на двете двойки дискове.

Етап 1: Карбидни дискове за грубо заточване – използвайте карбидните дискове, само ако ножът Ви е много захабен! С лек натиск плъзнете острието от основата до върха му през слота – винаги в едната посока. Повторете три пъти.

Етап 2: Фина керамика за полиране на острието – без да използвате натиск, плъзнете острието през керамичния слот пет пъти. Можете да използвате керамичните дискове, за да поддържате ножовете си остри. В такъв случай е препоръчително да ги заточвате поне веднъж седмично.

ВНИМАНИЕ: Не използвайте точилото за заточване на серетирани (назъбени) остриета! Не поставяйте точилото в съдомиялна машина и не потапяйте във вода. Забършете точилото с влажна кърпа. Не използвайте абразивни почистващи препарати, гъби или четки. Съхранявайте точилото на недостъпно за деца място, за да избегнете инциденти.

Повече информация
SKU VB FIH 013
Цвят Черен
Тегло 0.090000
Марка vin bouquet
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация

Все още няма свързани статии